Wärtsilä ordnar Smart Technology Hub Ecosystem Challenge för studeranden 12–13.11.2019

Wärtsilä Finland,
  • Lokal nyhet
24. september 2019 kl 10:00 FLE Standard Time

sthec LOGO (002)

Wärtsilä tror starkt på samarbete och på att jobba tillsammans som ett ekosystem. Smart Technology Hub, och speciellt Smart Partner Campus, ger helt nya möjligheter för samarbete och ekosystem tänkande. Vi vill nu föra det här sättet att arbeta och tänka närmare er studeranden genom att ordna STHEC, Smart Technology Hub Ecosystem Challenge.

STHEC är ett extern evenemang ordnat för studeranden vid samtliga universitet och yrkeshögskolor i Finland. Evenemanget ordnas den 12–13.11.2019 vid Wasa Innovation Center i Vasa och är ett samarbete med Wärtsiläs samarbetspartners Vasa stad, Vasa elektriska och Vasa universitet.

Hur fungerar utmaningen?

Evenemanget är ett två dagars innovationsevenemang. Under utmaningens gang kommer studerandena få lösa riktiga utmaningar som Wärtsilä och Wärtsiläs samarbetspartners förser dem med. Studerandena kommer delas in i tvärvetenskapliga grupper och tillsammans kommer de skapa en produkt, en tjänst eller något helt annat som löser utmaningen som de fått i uppgift att lösa. Grupperna kommer tävla mot varandra i tävlingens ekosystem som kommer bestå av t.ex. kunder, tjänsteutformare, service designers och en jury (så kallade sharks). Under två dagar kommer grupperna alltså komma på en lösning till ett problem, utforma en lösning och i slutet av evenemanget pitcha idén till sharksen. Baserat på idén och pitchen kommer en vinnande grupp att utses och belönas.

Om du studerar vid universitet eller yrkeshögskola så är du välkommen att söka till STHEC. Du kan läsa mer om evenemanget och hur man söker på sidan www.wartsila.com/sthec

© 2020 Wärtsilä