Wärtsilä optimerar Eckerös motorprestanda med hjälp av ett skräddarsytt servicepaket

Wärtsilä Oyj Abp,
  • Pressmeddelande
21. juli 2016 kl 10:30 FLE Standard TimeWärtsilä och Rederiaktiebolaget Eckerö har förlängt sitt långtida underhållsavtal som omfattar Eckerös hela flotta med fem fartyg. Wärtsilä erbjuder ledande digitala underhållskoncept som uppfyller kundens behov.

Det femåriga avtalet mellan Wärtsilä och Rederiaktiebolaget Eckerö omfattar fem fartyg. Ett av fartygen har utrustats med Wärtsiläs konditionsbaserade monitoreringssystem, som producerar data som möjliggör dynamisk planering av underhållet.

”Vi har mycket positiva erfarenheter av samarbetet med Wärtsilä och ville satsa ytterligare på det. Wärtsilä kunde erbjuda oss ett skräddarsytt servicepaket som uppfyllde alla våra underhållsbehov. Dessutom gör dessa tjänster det lättare för oss att förutse kostnader samtidigt som de minskar riskerna. Vi anser att Wärtsilä är en tillförlitlig partner”, säger Daniel Olsén, teknisk chef på Rederiaktiebolaget Eckerö.

Det åländska Rederiaktiebolaget Eckerö består av fyra företag inom shipping: Birka Cruises AB, Eckerö Shipping Ab Ltd, Eckerö Line Ab Oy och Eckerö Linjen Ab. Företaget äger och driver ett kryssningsfartyg, passagerarfärjor och lastfartyg på Östersjön och Nordsjön. Flottan består av kryssningsfartyget MS Birka Stockholm, passagerarfärjorna MS Finlandia och MS Eckerö samt RoRo-fartygen MV Exporter och MV Shipper.

Skräddarsydd lösning som uppfyller kundens behov

Wärtsiläs skräddarsydda servicepaket hjälper Eckerö att optimera driften av flottan. Utöver service och underhåll levererar Wärtsilä reservdelar, axeltätningar, tjänster relaterade till katalysatorerna, dynamisk underhållsplanering (Dynamic Maintenance Planning, DMP) och konditionsbaserat underhåll (Condition Based Maintenance, CBM).

Syftet med lösningen för dynamisk underhållsplanering är att förlänga serviceintervallerna och förminska förbrukningen av reservdelar. Underhållsåtgärderna planeras sedan utifrån expertanalyser av motorns skick och den realtida data som tillhandahålls av motorerna. DMP och CBM utgör en del av Wärtsilä Genius services som lanserades nyligen och som optimerar kundernas operativa verksamhet med hjälp av innovativa digitala lösningar.

”Vi är glada över att vårt samarbete med Eckerö når upp till en ny nivå. Vi värdesätter deras förtroende högt. Med hjälp av dessa tjänster får vi värdefull data och kan hjälpa Eckerö att bevara och säkerställa motorernas funktionsduglighet. Skräddarsydda lösningar eller servicepaket av denna typ är Wärtsiläs sätt att garantera att kunderna får exakt vad de behöver för en effektiv och tillförlitlig drift”, säger Peter Guldbrand, försäljningschef vid serviceenheten för Östersjön och Svarta havet på Wärtsilä.

Länk till bilden (copyright Eckerö)

Passagerarfärjan MS Finlandia i drift.

Ytterligare information:

Peter Guldbrand
Försäljningschef
Wärtsilä Services
peter.guldbrand@wartsila.com
Tfn: +358 40 837 3886

Hanna Viita
Marknadsföringsdirektör
Wärtsilä Services
hanna.viita@wartsila.com 
Tfn: +358 40 167 1755

 
© 2021 Wärtsilä