• FOR MEDIA

    Wärtsilä i Norge

Får lagrings- og lasthåndteringssystem fra Wärtsilä

Nyhet 1 desember 2021 at 00:00 UTC+2

Wartsila skal levere et komplett lagrings- og lasthåndteringssystem til en 5400 m3 stor amerikansk bunkers lekter for LNG. Fartøyet skal bygges ved Fincantieri Bay Shipbuilding (FBS) i Wisconsin i USA for Polaris New Energy (PNE). Dette er den andre av to slike lektere verftet bygger for PNE, og den samme Wärtsilä-løsningen er bestilt til begge. Den første lekteren er planlagt levert fra FBS i desember 2021. Wärtsilä mottok den siste ordren i november 2021.

I tillegg til selve utstyrsleveransen, skal Wärtsilä også sørge for detaljert design av systemet, samt alle nødvendige integrasjonskrav. Den andre lekteren vil være i stand til å laste LNG fra de store terminalene takket være en forhøyet ekstra manifold. Wärtsiläs ledende posisjon som leverandør av LNG-systemer for marin sektor gjør at selskapet kan tilby solid støtte til eiere og operatører etter hvert som aksepten for LNG-drivstoff fortsetter å vokse.

– Når de to lekterne leveres, vil de være de største bunkers lekterne for LNG i USA – noe som ytterligere styrker Fincantieri Bay Shipbuildings rykte som "go-to"-verftet for LNG-bunkers fartøy. Vi er veldig glade for nok en gang å samarbeide med Wärtsilä om denne andre PNE-lekteren, og vi takker dem for den utmerkede måten det første prosjektet ble gjennomført på, sier Justin Slater, Director of Sales & Marketing ved Fincantieri Bay Shipbuilding.

– Denne gjentatte ordren kommer som følge av suksessen med lastehåndteringsprosjektet på det første fartøyet og Wärtsiläs enestående rykte for høykvalitets systemløsninger for LNG. Den nordamerikanske maritime sektoren tyr i økende grad til LNG-drivstoff som et middel for å redusere sitt karbonavtrykk, og dette prosjektet representerer et viktig tillegg til forsyningskjeden. Dybden i vår erfaring gir definitivt en betydelig støtte til denne trenden, sier Kjell Ove Ulstein, Sales and Marketing Director for Wärtsilä Gas Solutions.

Wärtsiläs leveranse inkluderer i tillegg til desin av systemet fire 1350 kubikkmeters isolerte LNG-lastetanker, lastkontrollsystemet, lossepumper, et skip-til-skip/land-overføringssystem, en nitrogengenerator, alt nødvendig sikkerhetsutstyr og -systemer, målesystem for overføring, og en gassforbrenningsenhet. Leveranser til verftet vil starte i november 2022.

De to lekterne vil være i stand til å levere drivstoff til både havgående og innlandsfartøyer som opererer på LNG.

Wärtsilä Gas Solutions er en markedsleder med innovative systemer og livssyklusløsninger for verdikjeden til gass. Våre hovedfokusområder er håndtering av gass innen sjøtransport (lagring, drivstoff, overføring og BOG-styring), gass til kraft, samt kondenserings- og biogassløsninger. Vi hjelper kundene våre på reisen mot en bærekraftig fremtid gjennom fokus på livssyklus, innovasjon og digitalisering.