Singapores president besökte Wärtsilä Land and Sea Academy i Åbo

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokal nyhet
28. oktober 2010 kl 10:00 FLE Standard Time
Singapores president S R Nathan och hans delegation besökte Wärtsilä Land and Sea Academy (WLSA) i Åbo på torsdagen 28.10. Ekonomi- och finansdirektör Raimo Lind presenterade Wärtsilä och dess verksamhet i Singapore. Dessutom presenterade han WLSA:s skolningstjänster och kurser som enheten har att erbjuder Wärtsiläs marina- och kraftverkskunder.

Presidenten var intresserad av vad Wärtsilä gör och frågade om företagets produkter och lösningar. Wärtsilä hade två elever, Tang Yin Fook och Razali bin Hassan, från Wärtsilä i Singapore på skolning denna vecka i Åbo och de deltog i en kursdemonstration som var en del av besöksprogrammet. Presidenten pratade med dem och frågade om deras utbildning och hur länge de hade jobbat för Wärtsilä.

Wärtsilä är ett av tre företag som presidenten besökte under sin vistelse i Finland.

Wärtsilä Land and Sea akademier finns på 10 ställen ute i världen: Fort Lauderdale i USA, Manaus i Brasilien, Waalwijk i Nederländerna, Trieste i Italien, Göteborg i Sverige, Åbo i Finland, Winterthur i Schweiz, Khopoli i Indien, Busan i Korea och Subic Bay på Filippinerna.

I Singapore har Wärtsilä funnits sedan 1978 and har sedan dess vuxit både vad gäller organisationen och nyförvärv, de två senaste nytillskotten är Conan Wu & Associates och Total Automation. Wärtsilä har ett kontor, reservdelslager, två fullstora verkstäder, en el- och automationsenhet och en ship design-enhet i Singapore. Idag har Wärtsilä mer än 800 anställda i landet som betjänar företagets kunder i Singapore, Malaysia, Thailand, Brunei, Kambodja, Myanmar, Riau Islands i Indonesien och Laos. År 2009 redovisade Singapore nästan fyra procent av Wärtsiläs globala försäljning.

© 2020 Wärtsilä