Nya skorstenar till Wärtsiläs laboratorium vid Träskgatan

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokalt pressmeddelande
28. juni 2011 kl 10:00 FLE Standard Time

Wärtsiläs laboratorium i Vasa får nya skorstenar i början på juli. De äldsta skorstenarna är från 1987. Samtidigt byts tre ljuddämpare ut och skorstenarnas isolering ändras. Målsättningen med dessa åtgärder är att minska på eventuellt buller och skapa goda förutsättningar för laboratoriets framtida verksamhet i Vasa.

Det nya skorstenspaketet, som transporteras från Kurikka till Wärtsiläs gårdsplan vid Träskgatan, är stort. Paketet är 38,6 meter långt, 6,4 meter brett och 4 meter högt.

Innan skorstenspaketet byts ut sätts ännu de sista komponenterna på plats som på grund av transporten inte ännu kunnat monteras. Paketet lyfts på plats med hjälp av tre lyftkranar, av vilka den största monteras ihop på plats. Kranen är 84 meter hög och kan lyfta 78 ton. De gamla skorstenarna tas ner den 4 juli om arbets- och vindförhållandena är gynnsamma.

Det nya skorstenspaketet beräknas vara färdigt för användning genast efter semestrarna i början på augusti, varefter de första laboratoriemotorerna startas och provkörningarna i laboratoriet fortsätter normalt.

För ytterligare information, kontakta:
Per-Ole Fagerström
Projektchef
Wärtsilä Finland Oy
Tel. 040 546 5972
per-ole.fagerstrom@wartsila.com

Marica Lassus
Kommunikationsdirektör
Wärtsilä Finland Oy
Tel: 050 20 94
marica.lassus@wartsila.com

© 2021 Wärtsilä