Wärtsilä levererar huvudmotorer som drivs med flytande biobränsle till nytt finländskt lastfartyg

Wärtsilä Oyj Abp,
  • Pressmeddelande
23. maj 2011 kl 13:30 FLE Standard Time

Wärtsiläs ledande motorteknologi gör det möjligt att byta bränsle utan att något driftsavbrott ska behöva uppstå. Det här blir den första installationen någonsin där ett europeiskt kommersiellt fartyg permanent ska drivas med flytande biobränsle.

Wärtsilä, ledande systemintegratör och leverantör av lösningar inom marinindustrin, har anlitats av STX Finlands skeppsvarv i Åbo för att leverera huvudmotoraggregaterna till ett nytt lastfartyg med flera olika användningsområden. STX Finland är en del av den internationella företagsgruppen STX Europe Group. Fartyget byggs för Meriaura Oy som levererar sjötransporttjänster för industriprodukter och allmän last.

Fartyget kommer att drivas av tre Wärtsilä 6L20-huvudmotorer med tillhörande generatorer som kan drivas med olika typer av flytande biobränslen som uppfyller Wärtsiläs specifikation för flytande biobränsle. Flytande biobränsle kan tillverkas av olika typer av råmaterial, både av vegetabiliskt och icke vegetabiliskt ursprung. Motorerna kan även drivas med marin dieselolja som alternativt bränsle.

Det inbyggda bränslesystemet är förberett för regelbunden användning av flytande biobränsle och sjöprovturerna för rederiet ska utföras med flytande biobränsle. Det nya fartyget Aura II är ett styckegodsfartyg vars leverans är beräknad till våren 2012.

Det här blir den första installationen någonsin där ett europeiskt kommersiellt fartyg permanent ska drivas med flytande biobränsle. Med Wärtsilä-motorer är det dock möjligt att byta till marin dieselolja utan driftstop. Det flytande biobränslet tillverkas i rederigruppens raffinaderi i Nystad i Finland.

”Det här kontraktet visar tydligt Wärtsiläs förmåga att leverera miljömässigt hållbara energilösningar utan någon betydande inverkan på kostnaderna för operatörer och investerare. Vår branschledande motorteknologi, mångsidiga och flexibla bränslealternativ samt vår förmåga att installera ett centralt diesel-elektriskt kraftverk i maskinrummet med synnerligen begränsat utrymmesbehov var avgörande faktorer för det här kontraktet”, säger Jukka Paananen, försäljningschef på Wärtsilä Ship Power.

Aura II kommer att vara ett fartyg för torr last med flera olika användningsområden. Det kan även användas för oljeuppsamling i Östersjön. Dessutom är fartyget anpassat för transport av tunga moduler till offshoreindustrin i Nordsjön. Fartyget, som har en kapacitet på 4350 dwt, kan användas också för reguljär containermatartrafik.

Besättningen kommer att få avancerad utbildning om Wärtsiläs motorer vid utbildningscentret Wärtsilä Land & Sea Academy i Åbo, Finland.

För ytterligare information, kontakta:

Jukka Paananen
Försäljningschef, Ship Power 
Wärtsilä Finland Oy
Tfn. +358 (40) 824 6647
jukka.paananen@wartsila.com  

Tuula Franck
Kommunikationschef
Wärtsilä Oyj Abp
Tfn: +358 (0)400 267 555
tuula.franck@wartsila.com  

© 2020 Wärtsilä