Wärtsilä har fått slutligt klartecken för sin första LNG-terminal

Wärtsilä Oyj Abp,
  • Pressmeddelande
19. december 2014 kl 12:00 FLE Standard Time

Wärtsilä har nu fått slutligt klartecken (notice to proceed, NTP) från Manga LNG Oy för leverans av en LNG-terminal till Torneå i norra Finland. Wärtsilä kommer att påbörja byggandet nära Torneås hamn i januari 2015. Manga LNG Oy är ett samföretag mellan Outokumpu Group, Svenskt Stål AB (SSAB), Skangass och EPV Energy Ltd.

Wärtsilä tillkännagav det här projektet för första gången i januari 2014. Ordern, som har ett värde på cirka 100 miljoner euro, kommer att inkluderas i Wärtsiläs orderingång för december 2014.

I den nyckelfärdiga leveransen av den första importterminalen från Wärtsilä ingår komplett utrustning för lossning, lagring och regasifiering för LNG. LNG-tanken kommer att ha en kapacitet på 50 000 kubikmeter. Dessutom har det tecknats ett tioårigt underhållsavtal mellan parterna. Detta är Wärtsiläs första underhållsavtal för en LNG-terminal och kompletterar företagets utbud av tjänster och erfarenheter inom flerbränsle- och gasmotorer och tillhörande utrustning.

”Det håller på att ske en övergång till naturgas runtom i världen och vi gör det tillgängligt på fler platser. Med våra unika nyckelfärdiga lösningar är vi redo att inta en ledande roll inom kompletta LNG-system”, säger Tore Björkman, Vice President, LNG and Nuclear, Wärtsilä Power Plants.

Mer information hittar du i det engelska pressmeddelandet

Länk till Wärtsiläs pressmeddelande den 10 januari 2014

Ladda ned bild

För mer information, kontakta:

Tore Björkman
Vice President, LNG and Nuclear
Wärtsilä Power Plants
Tel: +358 10 709 2915
Tore.bjorklunc@wartsila.com

Jussi Laitinen
Communications Manager
Wärtsilä Power Plants 
Tel: +358 50 4042006
jussi.laitinen_external@wartsila.com

© 2020 Wärtsilä