Wärtsilä deltar i finskt innovationsprogram, Innovation Mill

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokal nyhet
18. juni 2012 kl 09:00 FLE Standard Time

Wärtsilä har meddelat att det kommer att delta i ett finskt innovationsbefrämjande program, Innovation Mill, tillsammans med andra stora teknologiföretag. Programmet strävar efter att skapa 400 nya arbetsplatser och 90 nya företag genom att dra bättre nytta av innovationer inom de företag som deltar i programmet. Programmet finansieras delvis av Tekes.

Innovation Mill-projektet startades ursprungligen 2009 som ett gemensamt projekt för Nokia, Tekes och Technopolis. I början utnyttjades Nokias oanvända idéer och teknologier i projektet genom att överföra dem till företag och entreprenörer med målsättning att få dem till marknadsförbara produkter och service på ett sätt som alla parter vinner på. Projektet har under de tre första åren skapat sammanlagt ca 250 nya arbetsplatser, 26 nya företag samt samlat in över 8 miljoner euro riskkapital i Finland.

Nya partners i projektet – även Wärtsilä

I den andra fasen i projektet kommer fem nya stora teknologiföretag med: Wärtsilä, Metso, Rautaruukki, Kemira och Nokia Siemens Networks.

Enligt projektkoordinatorn Technopolis vd Keith Silverang hjälper de nya partnerföretagen på ett markant sätt att skapa allt bättre basis för att kommersialisera nya innovationer.

Wärtsilä: Detta skapar oss en ypperlig möjlighet att bearbeta icke-strategiska idéer

I sin presentation betonade Wärtsiläs Kari Hietanen, Group Vice President, Corporate Relations & Legal, projektets betydelse och det att även innovationer som inte hör till Wärtsiläs strategiska målsättningar nu kan förverkligas. “För ett år sedan skapade vi på Wärtsilä ett internt system genom vilket vi samlar in idéer. Det producerar konstant ca hundra idéer per månad. Eftersom alla idéer inte har att göra med Wärtsiläs kärnstrategi sätts många åt sidan – hur bra de än är”, sa han. “Just här kunde Innovation Mill hjälpa oss. Den kunde erbjuda en kanal för behandlingen av dessa idéer på ett sätt som gagnar alla.”

© 2020 Wärtsilä