Wärtsilä deltar i OSS-staternas järnvägsråds utställning i Helsingfors

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokal nyhet
17. maj 2011 kl 10:00 FLE Standard Time
Wärtsilä deltar i en utställning 18–19.5 i Finlandia-huset i Helsingfors. Utställningen ordnas i samband med ett möte som järnvägsrådet för de oberoende staternas samvälde (OSS) håller. Förutom Wärtsilä deltar även VR-koncernen, TransTech, Freight one Scandinavia och HaminaKotka-hamn.

OSS-staternas järnvägsråd samlas varje år på olika ställen och i år är det Finlands tur att agera värd för evenemanget. Rådet koordinerar järnvägssystemen inom området för det forna Sovjetunionen och förutom OSS-staterna hör även Lettland, Litauen, Estland, Bulgarien och Finland till dess medlemmar.

Wärtsilä kom med på järnvägsmarknaden för ett år sedan när ett samföretag med Transmashholding grundades. För tillfället utvecklas en ny Wärtsilä 20-motor (som baserar sig på den 6-cylindriga radmotorn) för växellok som används på bangårdar för att koppla ihop och isär tåg samt att flytta vagnar. Den första motorn startades i december 2010. Produktionen väntas komma igång 2012 i den samägda fabriken som byggs i Penza.
© 2020 Wärtsilä