Wärtsilä stöder Sibelius-Akademins och Juilliards samorkester 2017

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokal nyhet
16. december 2016 kl 09:00 FLE Standard Time

SibA_sinfoniaorkesteri_Heikki_Tuuli
Sibelius-Akademin och den världsberömda konstakademin Juilliard School från New York ordnar en samorkester vars konsterter i Musikhuset i Helsingfors 26 augusti, på Östersjömusikfestivalen i Stockholm 28 augusti och i Lincoln City Centre i New York 5 september kommer att dirigeras av Esa-Pekka Salonen. Av orkesterns ca 80 spelare kommer hälften från Sibelius-Akademin och hälften från Juilliard. Turnén är en del av programmet för Finlands 100-års självständighetfest och den sponsoreras av Suomi 100-projektet. Andra samarbetspartners är även Sibelius-Akademins stödstiftelse och Wärtsilä.

“Innovation och nya businessmodeller är viktiga för Wärtsilä och det här samarbetet erbjuder ett helt nytt sätt att profilera Wärtsilä och erbjuda minnesvärda upplevelser för våra olika intressegrupper.”, beskriver Wärtsiläs kommunikationsdirektör Atte Palomäki projektet.

”På Wärtsilä uppskattar vi passion och kreativitet och vi vill möta framtiden med en nyfiken attityd. För att hållas konkurrenskraftiga måste vi konstant följa med trender, innovationer och nytt sätt att tänka, och vi måste anamma förändringar. Det här samarbetet skapar även ett fint konkret exempel på ledarskap och mentorering för våra kolleger på Wärtsilä. Vi är stolta över att få samarbeta i detta mästerliga projekt och på samma gång stöda konstundervisningen”, fortsätter Palomäki.

© 2021 Wärtsilä