Wärtsilä inviger anläggning för modulmontering i Vasa

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokalt pressmeddelande
13. april 2011 kl 10:00 FLE Standard Time

Wärtsiläs leveransenhet i Vasa inviger idag en modulmonteringsanläggning omfattande automatiserad montering av cylinderlock, en monteringslinje för stora turbomoduler samt ett antal stationer för montering av mindre moduler. Modulerna tillverkas för motortyperna Wärtsilä 32 och Wärtsilä 34. Leveransenheten i Vasa får som ett resultat av den här förnyelsen ett effektivt koncept för modulmontering i kombination med förbättrad logistik som tryggar Wärtsiläs kompetens inom tillverkningssystem och konkurrenskraft på marknaden.

Planeringen av omläggningarna påbörjades våren 2010 och linjerna kommer att vara fullt operativa under första halvan av 2011. Fördelarna med den nya anläggningen är mycket hög och stabil kvalitet, kortare leveranstider samt kostnadseffektivitet. Omkring 50 personer kommer att arbeta i den nya modulmonteringen.

”Utvecklingsprogrammet hade som målsättning att skapa en världsledande anläggning vad gäller kvalitet, smidig tillverkning och effektivt materialflöde och det har vi uppnått ”, konstaterar Kenneth Rönnbäck, direktör för Vasa leveransenhet.

Wärtsiläkoncernens direktör för enheten Industrial Operations Lars Hellberg inviger anläggningen officiellt vid en ceremoni på eftermiddagen.

inauguration

Tilläggsuppgifter
Direktör Kenneth Rönnbäck
Wärtsilä Finland Oy
Vasa leveransenhet
tfn 040 8307 730

Verkställande direktör Juha Kytölä
Wärtsilä Finland Oy
tfn 040 5002 936

© 2020 Wärtsilä