Wärtsilä utmanar företag att gå med i Snygg Beach-kampanjen

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokal nyhet
4. september 2017 kl 16:00 FLE Standard Time

Suomi100v_FutureOfTheSeas_ENG_638x180px
Wärtsilä är officiellt samarbetsföretag under Finlands 100-årsjubileumsår. Huvudtema är Framtidens hav, som förenar de viktigaste delområdena i affärsverksamheten: teknologi, miljö och digitalisering. I september ligger fokus på miljön och på de strandstädningskampanjer som Wärtsilä ordnar för sin personal. Wärtsilä är en av Håll Skärgården ren rf:s huvudsamarbetspartners och deltar i deras Snygg Beach-kampanj 12.9 i Åbo, 13.9 i Vasa och 14.9 i Helsingfors. I och med strandstädningsdagarna utmanar Wärtsilä också andra företag att ta del i Snygg Beach-kampanjen.

”Wärtsilä är gärna med i också den här kampanjen för renare hav. Miljöfrågor är viktiga för oss och vi satsar mycket på miljöteknologi för fartyg. Som en del av vår Finland 100-kampanj har vi skaffat hit Seabin-havsskräpkorgar som behövs när det samlas skräp längs med stränder och i vattnet. Vi utmanar också andra företag att städa stränder, det är en lätt och konkret insats för miljön, säger kommunikationsdirektör Atte Palomäki på Wärtsilä. Se Attes videohälsning på finska.

Andra veckan i september är strandstädningens riktiga ”supervecka”. Förutom Wärtsiläs städtalkon infaller också den globala Coastal Clean up-dagen samma veckas lördag.

© 2021 Wärtsilä