Wärtsilä firar 100 år som börsbolag

Wärtsilä Finland Oy,
  • Lokal nyhet
2. september 2015 kl 00:00 FLE Standard Time

Wärtsilä blev ett börsbolag för 100 år sedan 1.9.1915. Wärtsiläs marknader då skilde sig från dagens, liksom Wärtsiläs produktutbud. Under bolagets 100 börslistade år har Wärtsilä utvecklats från att vara ett diversifierat finskt bolag till en global teknologiledare som formar den marina marknaden såväl som energimarknaden.

“Finska och utländska investerare är intresserade av Wärtsilä som investering. Det att Wärtsilä är ett börsbolag stärker investerarnas förtroende för bolaget, eftersom Wärtsilä som börsbolag är skyldigt att kommunicera och agera transparent. Långsiktiga placerare, så som finska pensionsbolag, fonder och stiftelser, tillför stabilitet till ägarstrukturen eftersom de känner bolaget bra”, säger Natalia Valtasaari, direktör för investerarrelationer.

1.9.2015 bjöd Nasdaq Helsinki in Wärtsilä att fira sina 100 år som börsbolag. Wärtsilä fick äran att ringa i stängningsklockan på Nasdaq Helsinki tillsammans med Fiskars, Nokia och UPM-Kymmene.

Wärtsilä firade sina 100 år som börsbolag även i maj, när Wärtsiläs vd Björn Rosengren ringde i öppningsklockan på Nasdaq i Times Square i New York. Du kan läsa hela artikeln på engelska här.

Wärtsilä celebrating 100 years as a stock-listed company

© 2021 Wärtsilä