Javier Cavada, direktör för affärsområdet Energy Solutions, lämnar Wärtsilä

Wärtsilä Corporation, Börsmeddelande 28 juni 2018 at 09:30 UTC+2

Javier Cavada, direktör för affärsområdet Energy Solutions, lämnar Wärtsilä

Javier Cavada Camino, direktör för affärsområdet Energy Solutions och direktionsmedlem lämnar Wärtsilä senast den 30.9.2018 för att bli verkställande direktör för det London-baserade energilagringsbolaget Highview Power. Wärtsilä har inlett processen för utnämningen av Cavadas efterträdare till Energy Solutions-affärsområdets ledning.

“Jag vill tacka Javier för sina insatser i de olika ledningspositionerna han haft inom Wärtsilä under de gångna 17 åren. Under hans ledarskap har Energy Solutions utvecklats starkt och affärsområdets utbud är väl anpassad till marknadens övergång till rena och hållbara energikällor. Jag önskar honom all framgång i sin nya position”, säger Jaakko Eskola, koncernchef för Wärtsilä.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Javier Cavada Camino
Direktör, Energy Solutions
Wärtsilä Oyj Abp
Tel: +358 10 709 5297
javier.cavada@wartsila.com
 
Atte Palomäki
Kommunikationsdirektör
Wärtsilä Oyj Abp
Tel: +358 10 709 5599
atte.palomaki@wartsila.com

Detta är Wärtsilä
Wärtsilä är en världsledande leverantör av smarta teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Med betoning på hållbar innovation, total verkningsgrad och dataanalys maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2017 uppgick Wärtsiläs omsättning till 4,9 miljarder euro med cirka 18.000 anställda. Företaget har verksamhet på över 200 verksamhetsställen i över 80 länder runt om i världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq Helsinki.
https://www.wartsila.com