Chief Digital Officer Marco Ryan lämnar Wärtsilä

Wärtsilä Corporation, Börsmeddelande 18 juli 2019 at 09:00 UTC+2

Chief Digital Officer Marco Ryan lämnar Wärtsilä

Wärtsiläs Chief Digital Officer och direktionsmedlem Marco Ryan kommer att utnämnas till en nyckelposition utanför bolaget och avgår därmed från Wärtsilä med omedelbar verkan.

Wärtsiläs direktion kommer att överväga hur digitaliseringsorganisationen skall organiseras i framtiden för att leverera mervärde till kunderna och samhället.

“Wärtsilä har tagit ett långt och betydande steg framåt i digitaliseringen av sin verksamhet och kunderbjudande under de senaste åren. Vi har blivit ett datadrivet bolag och vårt globala team har idag färdigheterna att tillämpa denna kunskap i en framgångsrik implementering av våra strategier. Jag vill tacka Marco för att han har lett denna omvandling på ett målmedvetet och engagerat sätt”, säger Jaakko Eskola, koncernchef för Wärtsilä.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Atte Palomäki
Direktör, kommunikation, varumärke och marknadsföring
Wärtsilä Oyj Abp
Tel: +358 10 709 5599
atte.palomaki@wartsila.com

För investerarinformation, kontakta:

Natalia Valtasaari
Direktör, investerarrelationer
Wärtsilä Oyj Abp
Tel: +358 10 709 5637
natalia.valtasaari@wartsila.com 

Wärtsilä i korthet
Wärtsilä är en världsledande leverantör av smarta teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Med betoning på hållbar innovation, total verkningsgrad och dataanalys maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2018 uppgick Wärtsiläs omsättning till 5,2 miljarder euro med cirka 19.000 anställda. Företaget har verksamhet på över 200 verksamhetsställen i över 80 länder runt om i världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq Helsinki.
www.wartsila.com