Supereffektiv Wasaline-färja får Wärtsiläs Nacos Platinum-navigationssystem

Wärtsilä Corporation,
  • Pressmeddelande
12. september 2019 kl 10:00 FLE Standard Time

Wasalines nya RoPax-färja, som för tillfället byggs vid Rauma Marine Constructions (RMC)-varvet i Finland, installeras med teknologikoncernen Wärtsiläs Nacos Platinum-navigations- och kommunikationssystem. Den här senaste beställningen som Wärtsilä fick i augusti är ett tillägg i det omfattande paketet av Wärtsilä-produkter, -system och integrerade lösningar som beställts tidigare. Dessa lösningar inkluderar Wärtsilä 31DF-flerbränslemotorer, hybridpropulsionsutrustning och möjligheten att använda LNG samt BioLNG som bränsle. Allt detta gör det till ett av världens mest effektiva och miljövänliga fartyg.

Wärtsiläs Nacos Platinum-system representerar en unik kombination av styrsystem för navigation, automation, kraftproduktion och propulsion samt Wärtsilä Data Bridge-plattform. Genom att förena alla dessa funktioner i ett enda integrerat system kan fartyget navigeras, styras och övervakas från olika ställen ombord. Det här möjliggör oöverträffbar flexibilitet och användbarhet. Wärtsiläs Data Bridge-lösning möjliggör avancerad Wärtsilä data analys optimerad av Eniram. Det här ger värdefull information om fartygets prestanda och öppnar nya vägar för att förbättra fartygets operativa och tekniska prestanda.

I och med att fartygens system förenas i allt högre grad spelar Wärtsiläs kunskaper inom el- och automationslösningar (E&A) en viktig roll i utvecklingen av intelligenta fartyg. Nacos Platinum-systemet är en nyckelfaktor i fullt förenade fartyg.

”Wärtsiläs Smart Marine-approach är att utveckla teknologier som möjliggör större effektivitet och bättre miljöprestanda, och den approachen återspeglas perfekt i våra lösningar för det här fartyget. Koldioxidutsläppen kommer till exempel att minska med över 50 procent sett till Wasalines nuvarande färja som trafikerar den här rutten. Dessutom kommer Nacos Platinum-systemet ytterligare förbättra fartygets drifts- och navigeringseffektivitet”, säger Henrik Wilhelms, direktör för Offshore & Special vessels inom Wärtsilä Marine.

”Vår färja kommer att vara något exceptionellt och den kommer att ha den mest avancerade och tillförlitliga teknologin. Efter 21 år som kapten på världens hav har jag erfarenhet av de flesta system på marknaden. För oss var Wärtsiläs lösningar det bästa valet eftersom produkterna och systemen möter alla ställda krav”, säger Peter Ståhlberg, verkställande direktör för Wasaline.

”Baserat på Wasalines behov och krav har RMC-varvet ambitiöst utvecklat den här nya färjan med fokus på den nyaste miljöteknologin. I det här sammanhanget är vi glada över att Wärtsilä levererar sitt integrerade navigationssystem Nacos Platinum, eftersom våra bedömningar visar att det är det optimala alternativet”, säger Håkan Enlund, EVP Sales & Marketing på Rauma Marine Constructions.

NLC Ferry trafikerar Wasaline-färjan mellan Vasa, Finland och Umeå, Sverige. Det senaste tillägget i flottan är beräknad att levereras i april 2021.

Bild 1: Den nya Wasaline-färjan bjuder på moderna passagerarbekvämligheter.
Bild 2: Den supereffektiva Wasaline-färjan utrustas med ett omfattande paket av Wärtsilä-lösningar, inklusive navigations- och kommunikationssystemet Nacos Platinum.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Wilhelms
Segment Sales Director
Wärtsilä Marine
Tel: +358 10 7091691
henrik.wilhelms@wartsila.com

Marit Holmlund-Sund
General Manager, Positioning, Marine Business Marketing
Wärtsilä Oyj Abp
+358 10 709 1439
marit.holmlund-sund@wartsila.com
 

Alla Wärtsilä-meddelanden finns under https://www.wartsila.com/sv/media-sv/pressmeddelanden och under https://news.cision.com/se/wartsila-corporation där även bilder kan laddas ner.

Wärtsilä i korthet
Wärtsilä är en världsledande leverantör av smarta teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Med betoning på hållbar innovation, total verkningsgrad och dataanalys maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2018 uppgick Wärtsiläs omsättning till 5,2 miljarder euro med cirka 19.000 anställda. Företaget har verksamhet på över 200 verksamhetsställen i över 80 länder runt om i världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq Helsinki.
www.wartsila.com 

© 2021 Wärtsilä