• FOR MEDIA

    Wärtsilä i Norge

Wärtsilä leverer design og fremdriftsmaskineri til verdens mest effektive pelagiske tråler

Pressemelding 23 november 2015 at 08:00 UTC+2

TaitWestTrawler_Nov15

En ny pelagisk tråler bestilt av den skotske eieren Mewstead LLP skal bygges med Wärtsilä design, og vi ha et bredt spekter av fremdriftsmaskineri fra Wärtsilä. Skipet skal bygges ved Nauta verftet i Polen, og vil bli verdens største og mest effektive fartøy av sitt slag. Kontrakten med Wärtsilä ble signert i november. Levering er satt til midten av 2017.  

Avgjørelsen om å velge Wärtsilä sitt design var basert på designets optimaliserte skroglinjer, som gir svært høy effektivitet. Denne optimaliseringen, kombinert med Wärtsiläs svært effektive motor- og fremdriftsløsning, gir mye lavere drivstofforbruk i forhold til andre løsninger. Andre viktige faktorer for tildelingen av denne kontrakten var fartøyets trekkraft og de forbedrede arbeidsforholdene for mannskapet, blant annet gjennom Wärtsiläs 2-speed gir som gir en betydelig reduksjon i støy fra propellen.

“Wärtsilä Ship Design har en referanseliste på mer enn 200 fiskebåter, noe om gjør oss til en av verdens ledende designere innenfor dette feltet. Samtidig har vi industriens mest omfattende portefølje av produkter, systemer og løsninger, som betyr at vi kan optimalisere designet og fremdriften for å oppnå høyest mulig effektivitet og lavest mulig driftskostnader, noe som er tilfellet her,” sier Aaron Bresnahan, Vice President, Sales, Wärtsilä Marine Solutions.

“Dette blir et svært stort og ekstremt moderne fiskefartøy, og det er viktig at designet og fremdriftsutstyret har den nyeste og beste teknologien. Vi er trygge på at Wärtsilä sitt design og utstyrsløsning møter alle kravene våre,” sier eier av den nye tråleren, Michael Tait.

Wärtsiläs leveranse til fartøyet inkluderer design, en 12-sylindret Wärtsilä 32 hovedmotor, to 8-sylindrede Wärtsilä 20 motorer, et 2-speed gir, en vridbar propell med Wärtsilä HP dyse og en komplett akselhylse. Wärtsilä skal også levere sitt prisvinnende Protouch kontrollsystem.

Fartøyet skal operer i Nordsjøen, på fiskefeltene rundt kysten av Skottland.

Link til relater informasjon på wartsila.com:
Wärtsilä Ship Design
The Wärtsilä 32 engine
The Wärtsilä 20 auxiliary engine
The Wärtsilä 2-speed gear
The Wärtsilä controllable pitch propeller
Wärtsilä Seals and Bearings
Wärtsilä Protouch leaflet

Link til bilde
Bildetekst: Verdens største og mest effektive pelagiske tråler får design og fremdriftsutstyr fra Wärtsilä.

Mediakontakter:
Ove Wilhelmsen
Managing Director, Ship Design Norway
Wärtsilä Marine Solutions
Tlf: 911 61 345
ove.wilhelmsen@wartsila.com

Marie Launes
Communication & Marketing Manager
Wärtsilä Norway
Tlf: 976 53 966
Marie.launes@wartsila.com

Kort om Wärtsilä:
Wärtsilä er en global markedsleder innen komplette livsløpsløsninger for marinenæringen og energimarkedene. Ved å vektlegge teknologisk innovasjon og effektivitet, maksimerer Wärtsilä de miljømessige og økonomiske prestasjonene til kundenes skip og kraftverk.  I 2014 hadde Wärtsiläs en omsetning på 4,8 milliarder euro. Selskapet har ca. 17,700 ansatte fordelt på mer enn 200 lokasjoner i nesten 70 land over hele verden. Wärtsilä er notert på NASDAQ OMX Helsingfors, Finland

www.wartsila.com